Projectomschrijving

In opdracht van Property Discovey B.V. uit Amsterdam heeft Architectenbureau Hoogeveen B.V. BNA uit Amstelveen de herontwikkeling van voormalig jongerencentrum ‘De Bajes’ in Amstelveen gedaan. Het vernieuwde pand biedt onderdak aan 50 medewerkers van het marketingbedrijf ‘Market Discover’.

Het kantoorpand werd in voormalige stijl opgebouwd. De achterbouw van het pand is gesloopt. De gevels van de nieuwbouw zijn compleet vervaardigd uit gevelstukwerk met houten kozijnen. Het dak bestaat uit een zinkel fels bekleding. Het te renoveren gedeelte werd compleet gestript. Om de stabiliteit van het gebouw terug te krijgen werden er stalen portalen aangebracht. Tevens werden de vloeren vernieuwd.

Kortom het oorspronkelijke pand uit 1921 heeft een flinke transformatie ondergaan. Daarnaast werd op de begane grond een klein, openbaar restaurant gerealiseerd.